SIXTEEN PATIENTS INFECTED WITH COVID-19 IN VIETNAM HAVE BEEN DISCHARGED FROM HOSPITALS

TOÀN BỘ 16 BỆNH NHÂN NHIỄM COVID-19 TẠI VIỆT NAM ĐÃ ĐƯỢC CHỮA KHỎI

In the latest news from the Ministry of Health in Vietnam, 15 out of 16 patients who were previously infected by the Coronavirus (COVID-19) have been released from the hospital on 19th February 2020 after their tests came back negative. The other patient, a 3-month old child, is expected to be discharged from the hospital the following day after being treated successfully.

The Vietnamese health ministry also confirmed that there has not been any new case in the whole country since 13th February, which is a testament to WHO’s recent praises for Vietnam authorities’ vigilance and readiness in response to this epidemic.

Ngày 19/2 vừa qua, Bộ Y Tế đã chính thức công bố Việt Nam đã chữa khỏi hoàn toàn cho 16 bệnh nhân nhiễm Covid. Tất cả các bệnh nhân đang trong tình trạng khỏe mạnh, đã được xét nghiệm 2 lần và có kết quả âm tính với COVID-19. Dự kiến trong ngày 20 và 21/2, các bệnh nhân cuối cùng cũng sẽ được xuất viện.

Từ ngày 13/2, Việt Nam không còn ghi nhận ca nhiễm COVID-19 nào mới. Với hệ thống ứng phó và xử lý linh hoạt ngay từ giai đoạn đầu của dịch, Tổ chức Y tế Thế giới WHO đã ghi nhận Việt Nam đã có những biện pháp kiểm soát dịch rất tốt.